Nu ai anvelope potrivite pe timp de iarna? Iei amenda!l

Pe masa ministrului transporturilor, Anca Boagiu, se afla un proiect de lege care obliga transportatorii sa isi doteze autovehiculele cu anvelope de iarna. Incepand de anul viitor este posibil ca toate masinile sa fie obligate sa aiba anvelope potrivite sezonului.

Reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri din Romania (CNADR) doresc adoptarea unei legi care sa-i oblige pe soferi sa schimbe cauciucurile masinilor in functie de anotimp.

Desi cauciucurile de iarna sunt la indemana oricui, nu toti soferii opteaza pentru acestea. „Transportatorii de marfa si de persoane vor fi obligati sa aiba anvelope de iarna. In caz contrar, vor plati tractarea si o amenda in cazul in care raman inzapeziti”, a declarat Cristian Andrei, director de siguranta rutiera la CNADR.

Desi nu s-a materializat inca, proiectul se afla pe masa ministrului transporturilor, Anca Boagiu, urmand probabil sa primeasca toate aprobarile. Daca intr-o prima faza doar transportatorii vor fi vizati, pe viitor toti soferii s-ar putea supune noii reguli. Mai precis, sunt sanse ca iarna viitoare, orice masina care nu are anvelope de iarna sa primeasca amenda.

Motivele pentru care se iau astfel de masuri sunt destul de clare. Drumurile nationale se blocheaza din cauza tirurilor care raman impotmolite sau patineaza pe gheata, iar orasele sunt blocate de masinile care fac acelasi lucru, dar pe strazile si soselele urbane.

In plus, numarul accidentelor creste constant de cand vine frigul, pana la sosirea primelor zapezi. La fel si numarul victimelor care confunda un carosabil alunecos cu unul uscat. Se pare ca o cauza principala a accidentelor pe timp de iarna o reprezinta dotarea masinilor cu anvelope nepotrivite, fapt care duce la pierderea controlului si la franare proasta.

Click aici pentru a afla mai multe despre anvelopele de iarna

 

Articol preluat de la :
http://www.4tuning.ro/legislatie-auto/nu-ai-anvelope-potrivite-pe-timp-de-iarna-iei-amenda-7545.html

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: